[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul RM are doi deputați noi
25 Aprilie

Curtea Constituţională (CC) a pronunţat astăzi hotărârea privind validarea unor mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, informează CURENTUL.

Decizia vine după ce Parlamentul Republicii Moldova a declarat vacante două mandate de deputat pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova, ca urmare a demisiei deputaților Alexandru Barbăroșie și Victor Roșca, aleși din partea acestui partid.

Astfel, Comisia Electorală Centrală, a luat act de vacanţa unor mandate de deputat și a înaintat Curţii Constituţionale propunerea de a declara aleși în calitate de deputați în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe Eugen Bodarev și Iurie Chiorescu, candidați supleanți pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova, prezentând materialele respective.

Curtea a constatat că, candidații supleanți Eugen Bodarev și Iurie Chiorescu au prezentat Comisiei Electorale Centrale declaraţiile, prin care au acceptat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar în şedinţa plenară a Curții nu au fost stabilite circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților