[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul Republicii Moldova – vizitat de deputați din Suedia
11 Ianuarie

O delegație a membrilor Comitetului afaceri externe din cadrul Parlamentului (Riksdag) Regatului Suediei vor efectua, în perioada 7-9 februarie curent, o vizită în Republica Moldova. Despre aceasta au discutat astăzi, Valentina Buliga, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului RM și E.S. Signe Burgstaller, Ambasadoarea Extraordinară și Plenipotențiară a Regatului Suediei în țara noastră, informează CURENTUL.

Din delegație fac parte șase deputați, membri ai Comitetului afaceri externe, care reprezintă cinci fracțiuni parlamentare din cele opt existente.

Potrivit agendei vizitei, vor avea loc întrevederi cu membrii Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului RM, fracțiuni parlamentare, deputați și reprezentanți ai altor autorități publice.

Valentina Buliga a salutat intensificarea dialogului interparlamentar dintre Republica Moldova și Regatul Suediei și a apreciat cooperarea existentă între legislativele ambelor state, bazată pe implementarea Programului de asistenţă, oferit Parlamentului RM.

„Pledăm pentru valorificarea noilor oportunităţi de cooperare pe dimensiunea parlamentară, inclusiv la nivelul comisiilor permanente de profil, a grupurilor de prietenie, precum și la nivelul secretariatului”, a spus președinta Comisiei.

La rândul său, Ambasadoarea Signe Burgstaller a reiterat sprijinul țării sale în dezvoltarea relațiilor bilaterale moldo-suedeze și consolidarea acestora.

„Suntem în continuare dedicați susținerii procesului de democratizare al Republicii Moldova, inclusiv prin asistență oferită Parlamentului. Vizitele la nivel înalt și contactele pe linie parlamentară, care au avut loc în ultimii ani, vor continua spre beneficiul ambelor țări”, a declarat Ambasadoarea.

De menționat că, în Parlament activează Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei, noua componență a căruia a fost adoptată la 17 martie 2016. Acesta include 25 de deputați din diferite fracțiuni parlamentare. Președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei este deputatul Serghei Sîrbu.

Amintim că, relațiile diplomatice dintre Republica Moldova și Regatul Suediei au fost stabilite la 12 iunie 1992.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților