[ X ]
[ X ]
[ X ]
(update) Parlamentul – în ședință, examinează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului
20 Iulie

Parlamentul s-a convocat, astăzi, în ședință, informează CURENTUL.

La propunerea Speakerului Zinaida Greceanîi, în primul rând, se examinează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, iar ulterior va fi adoptată ordinea de zi.

Potrivit regulamentului aprobat, Premierul Ion Chicu va prezenta raportul timp de o oră, după care vor urma întrebări din partea deputaților – o oră, dar și câte 2 luări de cuvânt de la fiecare fracțiune.

UPDATE 14.30: Premierul Ion Chicu a precizat, în fața deputaților, că întreaga echipă este în plen.

Totodată, el a catalogat textul moțiunii de cenzură drept un amalgam de falsuri.

UPDATE 14.35: Urmare a informațiilor prezentate de Premier, deputații din opoziție, scandează „Mincinosul”.

UPDATE 14.40: A fost anunțată pauză de 30 min, având în vedere că situația în Parlament a devenit tensionată.

UPDATE 15.05: „Am cerut să înceteze circul. Ceea ce face Ion Chicu este o provocare și o încercare de a fugi de a prezenta rezultatele Guvernului. Neavând absolut nimic ce să prezinte societății, a ales să vorbească despre Guvernul precedent”, a spus deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, în cadrul unor declarații de presă.

UPDATE 15.06: După pauza anunțată, deputații au revenit în ședință.

UPDATE 14.55: În timpul pauzei anunțate, deputații din fracțiunea Platforma DA au calificat raportul Premierului Ion Chicu drept „mai degrabă un bluf propagandistic îndreptat împotriva Guvernului Blocului ACUM, decât o dare de seamă a Guvernului său”.

UPDATE 15.45: Premierul a fost întrerupt, din nou, de deputații din opoziție, cerând ca presa să fie prezentă în sala de ședințe. În context, Speakerul Zinaida Greceanîi a spus că, în legătură cu pandemia, au aprobat regulamentul precum că presa nu are voie în sala de ședințe. Totodată, a propus să se facă o excepție, astfel încât câte un operator de la presa acreditată să vină în sală. Deputații au votat „pentru” această excepție. După decizia aprobată, Premierul continuă prezentarea raportului.

UPDATE 17.00: Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber a cerut conducerii Parlamentului să examineze posibilitatea ca deputații Igor Himici și Vladimir Vitiuc să participe la vot on-line.

 

Inapoi la arhiva noutaților