[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul găzduiește o expoziție de artă plastică contemporană cu tematică pascală
21 Aprilie

Zece lucrări de artă plastică contemporană cu tematica pascală ”Hristos a Înviat” sunt vernisate în Parlament, în perioada 21-29 aprilie curent. Fiecare dintre acestea reproduc motive pascale sau biblice și au fost realizate în perioada anilor 1995 – 2022, transmite CURENTUL.

Lucrările executate în ulei pe pânză aparțin artiștilor plastici Eudochia Robu, Valeriu Jabinschi, Mihail Statnîi, Vasile Grama, Inga Edu, Ecaterina Ajder, Iraida Ciobanu, Andrei Negură și Dumitru Bolboceanu.

Expoziția este găzduită de Parlamentul Republicii Moldova în perioada sărbătorilor pascale și a fost vernisată, în parteneriat, cu Uniunea Artiștilor Plastici din țara noastră.

Tradiția  de a vernisa lucrări de artă în incinta Parlamentului a fost lansată în anul 2016. De atunci, mai mulți oameni de artă, instituții și parteneri au inaugurat expoziții tematice. Acțiunile se înscriu în eforturile Parlamentului de a susține promovarea artei și a artiștilor, prin găzduirea expozițiilor în incinta instituției legislative.

Inapoi la arhiva noutaților