[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul continuă ședința. Iată ce decizii urmează să ia! (update)
8 Iunie

Parlamentul s-a întrunit într-a doua parte a ședinței, informează CURENTUL.

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat subiectele ce vor mai fi examinate. Astfel, este vorba despre modificarea legii cu privire la SPPS, adoptarea unei declarații privind tentativa de declarare drept lovitură de stat de către PDM a deciziilor de astăzi adoptate de Parlament, demiterea șefului CNA, dar și demiterea șefului SIS.

UPDATE 20.13: Deputații au votat modificarea legislației în sensul acordării Președintelui R. Moldova a atribuției de numire și demitere a șefului Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Proiectul a fost votat în lectură finală cu 59 de voturi.

UPDATE 20.18: Deputații, cu 61 de voturi, au adoptat o „declarație privind condamnarea tentativei de uzurpare a puterii în stat în favoarea Partidului Democrat din Moldova de către Curtea Constituțională”.

UPDATE 20.20: Deputații au votat demiterea din funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA) a lui Bogdan Zumbreanu, pe motivul necorespunderii cu cerințele legale de numire în funcție. Pentru demiterea lui au votat 61 de deputați. De asemenea, Zumbreanu s-ar face vinovat de condamnarea R. Moldova la CtEDO în mai multe dosare.

Ora 20.27: Deputații au votat proiectul de hotărâre privind demiterea din funcție a directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari. „Pentru” demisie au votat 61 de deputați.

UPDATE 20.30. Deputații au epuizat ordinea de zi stabilită pentru ziua de astăzi. Totodată, Speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat că, mâine deputații se întrunesc într-o nouă ședință.

„Inițial, la ora 9.00 se convoacă Biroul permanent. Dragi colegi, 3 luni nu s-a votat nimic, de asta să purcedem la muncă”, a mai spus Greceanîi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților