[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității deputatei Marina Tauber pentru trei capete de acuzare
26 Mai

 Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputatei Fracțiunii parlamentare a Partidului politic „Șor”, Marina Tauber, în vederea arestării și trimiterii în judecată penală a acesteia pentru trei capete de acuzare.

În cadrul ședinței plenare de joi, 25 mai, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a prezentat 3 cereri recepționate de la Procurorul General interimar, Ion Munteanu, prin care se solicită încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei Fracțiunii parlamentare a Partidului politic „Șor”, Marina Tauber, în vederea arestării și trimiterii în judecată penală pe cauza acceptării cu bună știință a finanțării partidului politic și a concurentului electoral de un grup criminal organizat în perioada 2021-2023, dar și falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniilor electorale în perioada alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Bălți din noiembrie 2021.

Conform procedurii, cele trei cereri și materialele prezentate de Procurorul General interimar au fost transmise Comisiei juridice, numiri și imunități, care s-a convocat în ședință și, ulterior, a prezentat în plen rapoartele și proiectele de hotărâre pe marginea examinării cererilor. Deputata Marina Tauber s-a prezentat la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități, dar a fost absentă la ședința Parlamentului de astăzi.

Cele trei Hotărâri privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a Marinei Tauber au fost adoptate cu 59 și, respectiv, 60 de voturi ale deputaților. Hotărârile Parlamentului vor fi remise Procurorului General interimar în termen de 3 zile.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, deputatul nu poate fi reținut, arestat sau percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea Parlamentului după ascultarea sa.

Inapoi la arhiva noutaților