[ X ]
[ X ]
[ X ]
Părinții își vor putea înscrie copii la grădinițe deja și on-line!
19 Iulie

Direcția Generală pentru Educație, Tineret și Sport a primăriei Chișinău  din Republica Moldova a lansat astăzi platforma on-line WWW. INSCRIERE -GRADINITE.MD  unde părinții își vor putea înscrie copii la grădinițe, siteul va fi activ din data de 1 septembrie, informează CURENTUL.

Alexandru Fleaș, șeful interimar al Direcției educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău, a declarat că noul proiect vine în sprijinul părinților pentru a putea înscrie mult mai ușor copiii la grădinițe.

„În acest proiect au fost investiți 90 de mii de lei, prima tranșă, urmează să mai fie una mai târziu. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost implicați și au participat activ la lansarea acestui proiect. Platforma va fi activă începând cu data de 1 septembrie, orișicine poate să-l acceseze, datele nu vor fi luate la evidență. Scopul nostru a fost cel de a le face cât mai simplu părinților la înregistrarea copiilor în grădinițe”.

Iurie Țurcan, directorul tehnic al Centrului de Guvernare electronică  din Republica Moldova a declarat că crearea platformei  WWW. INSCRIERE -GRADINITE.MD  participă la digitalizarea țării și reprezintă un pas important.

„Am lansat proiectul pentru grădinițe cu îndemnul de a crea un mecanism mai interactiv, transparent, pentru înscrierea la grădinițe. Această lansare este în liniere perfectă cu planurile internaționale de digitalizare, de informatizare a societății noastre și ne bucurăm că această solicitare nu a fost dată uitării, chiar dacă nu sunt la prima colaborare cu astfel de implementări. De asemenea în aproximativ 80% din grădinițe și nu numai, plata pentru grădinițe poate fi făcută on-line, lucru care este solicitat și apreciat de către cetățenii simpli”.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților