[ X ]
[ X ]
[ X ]
Părinții ei au fost profesori la școala din Grinăuți-Moldova…dar ce fel de elev a fost ea? Directorul școlii, dar și o colegă, spun tot adevărul despre Violeta Ivanov!
23 Octombrie

Violeta Ivanov, candidata Partidului Politic „Șor” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, este originară din satul Grinăuți-Moldova, raionul Ocnița, unde a studiat școala medie.

Contactat de reporterul CURENTUL, Mihai Racela, directorul școlii din satul Grinăuți-Moldova, ne-a relatat că o cunoaște pe politician încă de pe băncile școlii, aceasta fiind cu doi ani mai mică decât el.

„Părinții ei la fel activau în această instituție. Mama ei era profesoară de chimie, iar tatăl său preda biologia. Violeta se prezenta ca o elevă educată, studia bine și avea o prestație bună”, a menționat directorul.

Despre politiciană ne-a vorbit și Claudia Vangheli, colega sa de școală și universitate. „O cunosc foarte bine din anii de studii. Ea era cu 5 ani mai mică decât mine, dar apreciam la ea comportamentul deosebit”, spune ea.

Aceasta ne-a mai spus că Violeta Ivanov „în anii de școală era la fel ca și acum – simplă și comunicabilă, dispusă de a prieteni cu toți și niciodată nu-și selecta cercul de prieteni după statut”.

„După finalizarea Școlii Medii din comuna Grinăuți-Moldova, ambele ne-am continuat formarea profesională la Universitatea Tehnică și întrețineam o comunicare foarte bună. Ea a aplicat la specialitatea Ecologie și Mediu, care era doar în Ucraina. A studiat acolo cinci ani, după care a început să activeze ca inspectoare la Ministerul Ecologiei, până când a devenit Ministru. A fost o onoare pentru mine și pentru sat că o consăteană deținea această funcție”, a specificat ea.

Potrivit sursei, Violeta Ivanov a realizat diverse fapte pentru localitatea natală: „a construit două fântâni, a oferit ajutor financiar pentru reparația drumurilor și a participat la proiectarea unui parc. Acestea sunt doar câteva din contribuții, însă putem aprecia cu bine activitatea sa”.

„Violeta Ivanov a activat 20 de ani în Parlament. Pe lângă aceasta este o femeie foarte frumoasă, deșteaptă, este o mamă, o soție, o pământeancă respectată și onorată. Noi am dori să avem cinstea să o cunoaștem în calitate de Președinte al Republicii”, a mărturisit Claudia Vangheli.

Ea mai spune că „așteaptă de la posibilul conducător al țării o schimbare pentru Moldova”.

„Am dori în primul rând ca drumurile să fie de calitate și să corespundă cerințelor, să fie iluminare stradală în sate, să fie amenajate terenuri de joacă pentru copii. DoamnaVioleta ne-a promis și o farmacie în localitate, care va oferi servicii cu reducere pensionarilor și persoanelor cu dezabilități. Așteptăm schimbări radicale pentru a ridica țara la un alt nivel”, susține sursa.

Precizare: Violeta Ivanov s-a născut în 1967, la data de 15 septembrie. Ea a absolvit înanul 1989 cursurile Facultății de Ingineria Mediului, specialitatea „Protecția și folosirea rațională a resurselor acvatice” din cadrul Institutului de Utilități Publice din Harkov (Ucraina). În 2004 a absolvit Academia de Relații Internaționale și Studii Diplomatice din Chișinău, iar în 2007 a făcut studii post-universitare în diplomația mediului organizate de Universitatea din Geneva.

Doina Buruiană, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților