[ X ]
[ X ]
[ X ]
Paramedicii SMURD au oferit lecții practice de prim ajutor
18 August

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI continuă campania de prevenire a înecurilor. De această dată pentru a preîntâmpina cazurile de accidentare pe apă, paramedicii le-au oferit oamenilor lecții practice de prim ajutor, transmite CURENTUL.

Reprezentanții Serviciul Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare au instruit persoanele de pe plaja lacului La Izvor din capitală și urmează să le ofere cunoștințe practice altor doritori din spațiile de agrement din țară. Paramedicii SMURD au demonstrat prin intermediul unui manechin manevre de resuscitare și primii pași de acordare a ajutorului unei persoane accidentate pe apă, până la intervenția echipei specializate. Oamenii au avut posibilitatea să pună întrebări și să practice noile metode învățate.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va continua instruirea populației și alte regiuni din țară prin implicarea echipajelor SMURD. Scopul acestor lecții este de a le oferi oamenilor posibilitatea să salveze alte vieți în situații de risc.

Conform unui studiu efectuat de Serviciul Situații Excepționale al MAI majoritatea cazurilor de înec au avut loc în zilele de odihnă, în lacuri neamenajate cu stații de salvare.

De la începutul anului 2017 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 78 de persoane dintre care 12 minori.

4

3

2

1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților