[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pandemia i-a dat planurile peste cap! Fruntaș al PLDM: Am decis să savurez și mai mult din deplasările mele prin țară și să vizitez locuri noi
19 Iulie

Pandemia i-a dat planurile peste cap, dar nu ezită să meargă să viziteze locurile din țară. Președintele organizației de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Anastasia Cojocari afirmă, în cadrul proiectului CURENTUL „Vacanța acasă”, că Republica Moldova are un patrimoniu natural frumos.

„Cu părere de rău, epidemia mi-a dat planurile peste cap, dar am decis să savurez și mai mult din deplasările mele prin țară și de ce nu să vizitez locuri noi din Moldova. Avem un patrimoniu natural frumos și ar fi păcat să nu vedem peștera de la Criva sau Grotele de la Duruita”, spune Anastasia Cojocari.

Dacă se vor redeschide frontierele, Anastasia Cojocari ar prefera să meargă în Barcelona. „Eu sunt o mare fană a fotbalului și mi-aș dori mult să vizitez Barcelona și faimoasele ei stadioane, dar cum sănătatea este prioritară voi amâna această călătorie pentru un alt an”, ne-a spus liberal-democrata.

Locul preferat este acasă. „La părinți, unde din păcate mă duc destul de rar. O altă destinație care mă impresionează este Mănăstirea Saharna, un loc excepțional, pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu liniște și binecuvântare. Acolo natura îți încarcă bateriile”, spune Anastasia Cojocari.

Anastasia Cojocari recomandă ca fiecare să meargă să viziteze localitățile din propriul raion. „Aș recomanda tuturor cetățenilor să încerce în primul rând să-și descopere localitatea și raionul de unde provin, așa cum fiecare loc din Moldova e plin de istorie. Neapărat fiecare trebuie să ajungă să vadă complexul Orheiul Vechi, împrejurimile și bătrânii codri”, spune liberal-democrata.

Totodată, Anastasia Cojocari vine cu câteva recomandări de activitate în perioada estivală: „În primul rând, aș vrea să le reamintesc tuturor că ne confruntăm cu un an greu, o pandemie care poate lua încă multe vieți, astfel rog pe toți să respecte instrucțiunile organelor competente și să aibă grijă de sănătatea lor și a celor din jur. Cea mai bună terapie pe timp de pandemie este grădinăritul, avem o țară cu pământuri bogate și ar fi păcat să nu valorificăm acest aspect. Totodată, recomand tuturor în limita posibilităților să descopere Moldova și să promoveze turismul local”.

Cât privește bucatele preferate, Anastasia Cojocari a menționat că „ce poate fi mai gustos decât tradiționala friptură, mămăliga de casă, brânza de oi și vinul moldovenesc? :)”.

„Iar pe această cale vreau să aduc sincere mulțumiri, în primul rând, tuturor Lucrătorilor Medicali pentru muncă și dedicație, iar cetățenilor Republicii Moldova pentru răbdare. Așa, să ne ajute Dumnezeu! Sănătate!”, a mai spus Anastasia Cojocari.

Descoperind raionul. S. Calfa, Anenii Noi. Acoperiș din stuh.

Descoperind raionul.
S. Calfa, Anenii Noi. Acoperiș din stuh.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților