[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pandemia a adus schimbări! Șeful „Moldovagaz”: Planul de investiții pentru 2020…
26 Noiembrie

Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, a vorbit despre agenda stabilită pentru anul 2020 și cum au fost implementate proiectele, având în vedere pandemia de COVID-19, informează CURENTUL.

Potrivit lui, anul 2020 este diferit, este anul în care suntem supuși unor încercări mari, iar pandemia și restricțiile au introdus schimbări în modul în care realizăm mai multe activități.

„Echipa Moldovagaz a setat în Planul de investiții pentru anul 2020 realizarea a 60 de proiecte investiționale, ce țin de gazificarea satelor și orașelor. Asta presupune construcția gazoductelor cu lungimea totală de 123,657 km și asigurarea accesului la serviciul de alimentare cu gaze naturale a circa 2740 potențiali consumatori. Continuăm mișcarea spre consumatori. Ne aducem aportul la creșterea nivelului de trai în localitățile Moldovei. Evident, carantina și restricțiile au afectat mersul realizării proiectelor noastre investiționale și totuși noi am progresat foarte bine. Până pe 20 noiembrie 2020 au fost executate lucrările de construcție-montare a rețelelor de gaze cu lungimea totală de 102,862 km sau 83,2 % din lungimea totală preconizată pentru anul 2020. Din cele 60 obiecte planificate la 42 obiecte lucrările sunt finisate, iar la celelalte 18 proiecte investiționale lucrările de construcție-montare sunt în proces de executare. În conformitate cu programul de executare a lucrărilor, până la sfârșitul lunii noiembrie vor fi executate lucrările de construcție montare a rețelelor de gaze cu lungimea cca 8 km, iar în luna decembrie vor fi executate restul, peste 12 km. Asta este doar o dimensiune pe care echipa noastră a acționat în anul pandemic”, a declarat Ceban, pe blogul său.

Șeful „Moldovagaz” a spus că ei nu s-au oprit în procesul de digitalizare a relațiilor noastre cu consumatorii. „Am executat toate lucrările de mentenanță a infrastructurii, am identificat modalități să susținem producătorii autohtoni să își crească competitivitatea și să păstreze locurile de muncă, am elaborat proiecte prin care să susținem tranziția transportului public spre gazele naturale comprimate, și multe altele”, a menționat oficialul.

Vadim Ceban a spus că „sunt motive mari” să mulțumească colegilor săi. „Ei, în condițiile epidemiei, au găsit posibilități să meargă înainte și nu motive să stea pe loc. Epidemia a pus la încercare caracterul, profesionismul și inspirația echipei Moldovagaz și echipa noastră a susținut și susține testul”, a conchis șeful „Moldovagaz”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților