[ X ]
[ X ]
[ X ]
PACE condus de Gheorghe Cavcaliuc, la doar 2 luni de la constituire, astăzi depus actele pentru înregistrare
14 August

Partidul Acasă Construim Europa ”PACE” anunță că, pentru ei, astăzi, e o zi istorică, informează CURENTUL.

„Pe 14.06.20 este o dată deosebită pentru Partidul Acasă Construim Europa – în această zi a fost lansat Grupul de inițiativă al PACE. Timp de 2 luni de la lansarea grupului de inițiativă, echipa noastră a fost prezentată în 30 raioane, zeci de orașe și sute de sate ale Republicii Moldova, dar și diferite țări din Diasporă – SUA, Italia, Germania, Austria, Franța, Finlanda, Spania, Portugalia, Olanda, Irlanda, Marea Britanie și România, unde avem echipe puternice de compatrioți de-ai noștri, am vorbit cu cetățenii noștri, le-am ascultat cu mare atenție durerile, recomandările și cerințele către clasa politică, iar majoritatea acestora cu mare responsabilitate le-am inclus în programul politic al PACE. La partidul PACE au aderat cu mare încredere peste 7000 de cetățeni, marea majoritate din ei fiind profesioniști din diferite profesii și domenii, oameni care au în spate o experiență și au realizat lucruri minunate pentru societate, în sate, orașe, raioane, în instituții private sau de stat, profesioniști cu care ne mândrim, împreună cu care vom aduce siguranță și prosperitate pentru fiecare om și familie, construind Europa la noi acasă, în fiecare sat, oraș și în întreaga țară”, se spune într-un comunicat de presă.

Potrivit lor, astăzi, 14.08.2020, echipa PACE, condusă de Președintele Partidului, Secretarul General, Vicepreședintele partidului pe domeniul Justiție și Anticorupție, dar și 2 avocați profesioniști, membri ai echipei PACE a depus actele necesare pentru înregistrarea Partidului Acasă Construim Europa la Agenția Servicii Publice, cu respectarea tuturor procedurilor și legislației în vigoare de constituire.

„Luând în considerație Legea pentru modificarea unor acte normative nr. 162 din 20.07.2020, publicat în Monitorul oficial al RM nr. 199-204, art. 438 din 07 august 2020, Parlamentul a adoptat modificările la articolul 8 alineatul 1 din Legea nr. 294/2007 privind partidele politice, care prevede că actul de constituire trebuie să fie însoțit de lista membrilor partidului politic, al căror număr de 4.000 de semnături s-a redus la minim 1.000 și exclusă sintagma ”La momentul constituirii partidului, membrii acestuia trebuie să fie domiciliaţi în cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea din Republica Moldova.” Echipa PACE a îndeplinit perfect toate condițiile prevăzute de legislația în vigoare, depășind calitativ de câteva ori cerințele impuse, constituind 23 de organizații teritoriale și a depus peste 4 150 semnături din cele peste 7 000 acumulate. Am fi vrut ca la aceste ședințe istorice pentru echipa PACE, conferințe ale OTR, Congresul și altele, să participe nu doar câte 50 de persoane, dar majoritatea membrilor din toate raioanele țării. Chiar dacă suntem nemulțumiți de faptul că, statul prin Hotărârea nr. 21 din 24 iulie 2020, cu modificările ulterioare a Hotărârii nr. 10 din 15 mai 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, ne-a îngrădit în drepturi, am ținut să respectăm cu strictețe legislația, având mare grijă de sănătatea cetățenilor, iar membrii noștri din toate raioanele au manifestat înțelepciune profundă și înalt grad de responsabilitate când le-a fost comunicat despre acest lucru, acordând această responsabilitate colegilor din raion delegați în acest sens, certificând acordul prin semnătura în liste, fapt pentru care le mulțumim”, se mai spune în comunicat.

Totodată, echipa partidului PACE, mulțumește cu respect fiecărui cetățean care le-a acordat încrederea pentru a constitui partidul PACE.

„Mulțumim tuturor membrilor PACE din țară și din diasporă care ne-au susținut și oferit suport, precum și au semnat pentru lansarea pe arena politică, dar și tuturor celor care cred în echipa de profesioniști ai partidului PACE și ne susțin. Așa cum am declarat la ședința Grupului de inițiativă, Partidul Politic PACE este primul partid politic din istorie, care a respectat toate procedurile și a depus actele spre înregistrare conform prevederilor legale modificate din 2007 până în prezent”, se mai spune în comunicat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților