[ X ]
[ X ]
[ X ]
OSCE salută deschiderea oficiilor pentru reînregistrarea autovehiculelor transnistrene
2 Septembrie

Din 1 septembrie, persoanele fizice din regiunea separatistă transnistreană pot solicita numere de înmatriculare neutre cu care vor putea circula în traficul internațional. Reînregistrarea autovehiculelor se va face la cerere, la oficiile din Tiraspol și Râbnița, inaugurate ieri.

OSCE, care a mediat acordul privind participarea în traficul internațional, a dat publicității o declarație în care salută deschiderea birourilor de înregistrare. Iar Franco Frattini, reprezentantul președinției OSCE pentru soluționarea conflictului transnistrean, va fi pe 10 septembrie la oficiul din Tiraspol pentru a prezenta primele plăcuțe neutre de înregistrare. În declarația OSCE se precizează că „plăcuțele de înregistrare” reprezintă al cincilea protocol din pachetul de opt acorduri bilaterale, care au început să fie implementate din 2017. Este vorba de pachetul de măsuri pentru întărirea încrederii reciproce între cele două maluri ale Nistrului.

În viitor, autovehiculele reînregistrate pentru traficul internațional vor avea plăcuțe auto neutre, cu numere de înmatriculare formate din trei litere și trei cifre, și un pașaport tehnic conform cerințelor Convenției de la Viena privind circulația internațională.

Un autovehicul nu va putea avea, în același timp, un număr neutru și un număr transnistrean. Locuitorii din stânga Nistrului care vor decide să-și păstreze numărul transnistrean vor putea călători cu mijloacele de transport respective doar pe teritoriul Republicii Moldova.

sursa: Radio Europa Liberă

foto: publika.md

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Comuna Stăuceni devine oraș
    Social |
  1. Comuna Stăuceni devine oraș
    Social |