[ X ]
[ X ]
[ X ]
Organizau migrația ilegală. PCCOCS și SPIA al MAI i-au depistat
10 August

Ofițerii Serviciului Protecție Internă şi Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au documentat acțiunile pretins ilegale ale unor persoane publice și agenți economici, transmite CURENTUL. 

Astfel, în cadrul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală întreprinse, au fost documentate acțiunile ilegale ale persoanelor implicate în organizarea traversării frontierei de stat cu România, cu eschivarea de la respectarea măsurilor prevăzute de starea urgență în sănătate publică declarată în consecința pandemiei generate de virusul SARS – CoV – 2.

In speță, la 05.08.2020, în postul vamal „Leușeni-Albița”, de către angajații SPIA al MAI, în comun cu PCCOCS, în cadrul cauzei penale inițiate conform elementelor componenţei de infracţiune prevăzute de art. 3621 alin. (3) lit.a) Cod penal (organizarea migrației ilegale, săvârşită de un grup criminal organizat), au fost efectuate percheziții. În consecință, au fost ridicate obiecte, telefoane mobile, documente, mijloace bănești și suporturi informaționale.

Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 300 la 600 unităţi convenţionale sau cu închisoare de 2 la 5 ani.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților