[ X ]
[ X ]
[ X ]
Organizațiile de tineret ale Blocului ACUM au desfășurat un marș al tăcerii în memoria evenimentelor din 7 aprilie 2009
7 Aprilie

Organizațiile de tineret al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma „Demnitate și Adevăr” au organizat un marș al tăceri de comemorare a evenimentelor care au avut loc pe 7 aprilie 2009, transmite CURENTUL.

Participanții la marș au venitcu pancarte cu mai multe înscripții: „RIP Justiția”, „Nu iertăm!”, „Nu uităm, nu iertăm”, „Vem justiție independentă”, etc.

Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, unii colaboratori ai MAI și ai Comisariatelor pot ști cine a dat ordin pentru desfășurarea protestelor.

Marșul a început din fața Parlamentului, ulterior participanții au mers spre Guvern, Procuratura Generală și Președinție. Marșului s-au alăturat și câțiva deputați ai Blocului ACUM.

„E important să ne aducem aminte că 10 ani în urmă s-a întâmplat o mare nedreptate pentru acei tineri care au venit să-ți exprime dezacordul față de acele alegeri. După acele evenimente nici până astăzi nu știm cine sunt făptașii, ei nu au fost pedepsiți după lege. E important să ținem minte acest lucru și să nu permite să se mai întâmple acele crime”, a spus deputatul Mihai Popșoi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților