[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Ora zburătorului” de Iurie Bodrug – o carte care te provoacă să o citești
26 Februarie

Scriitorul Iurie Bodrug lansează cea de-a cincea carte de proză scurtă, informează CURENTUL.

Volumul „Ora zburătorului” ne propune o proză densă, de bună calitate, care nu oferă o lectură prea ușoară și care necesită un efort de acomodare, însă din momentul când este găsită „cheia”, emoția trece la cititor, îl absoarbe, îl atrage în text, nu-l mai lasă indiferent.

Prozatorul inventează cu iscusință o realitate ipotetică, veridică și credibilă pentru cititorul care nu vrea să știe despre unele înțelesuri existențiale, dar pe care urmează să le asimileze, pentru a ajunge la o nouă percepție a realității ce îl înconjoară.

Astfel, scriitorul abordează viața din perspectiva unui experiment eșuat: „cei care au vrut ceva, au obţinut, cei care n-au obţinut, nu mai vor nimic.” Este aproape o diagnoză. Dar autorul nu se autoizolează, el își asumă aceste fragmente de existență, chiar dacă „lumea în care trăise se ruină peste noapte şi tot ce făcuse până atunci s-a dovedit a fi inutil — o eroare, şi ar fi trebuit să trăiască mulțumindu-se cu ce are, când de fapt nu mai avea nimic.”

Volumul de proză „Ora zburătorului” este o carte care te provoacă să o citești, lectura fiind în acest caz un privilegiu care se acordă doar celor perseverenți.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților