[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova, discutate cu oamenii de afaceri din Turcia
24 Martie

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova, prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii au fost discutate de ministrul Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi cu președintele Asociației Industriașilor și Oamenilor de Afaceri Independenți din Turcia (MUSIAD), Abdurrahman Kaan, transmite CURENTUL.

Printre domeniile în care oamenii de afaceri turci pot investi, Chiril Gaburici a menționat tehnologiile informaționale și telecomunicațiile, construcțiile, industria ușoară, infrastructura drumurilor, turismul etc. De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a încurajat reprezentanții MUSIAD să investească în zonele economice libere și parcurile industriale din Republica Moldova, care oferă condiții atractive pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor. În context, Chiril Gaburici a afirmat că Ministerul Economiei și Infrastructurii întreprinde acțiuni concrete pentru simplificarea procedurilor de obținere a vizelor de ședere și a permiselor de muncă.

Totodată, ministrul a salutat organizarea Forumului Economic Moldova-Turcia, menționând că este o oportunitate de prezentare a serviciilor și produselor moldovenești, de stabilire a parteneriatelor între oamenii de afaceri din Republicii Moldova și Republica Turcia, precum și de identificare a domeniilor investiționale de interes comun. Potrivit lui Chiril Gaburici, astfel de evenimente impulsionează schimburile comerciale bilaterale.

La rândul său, președintele MUSIAD, Abdurrahman Kaan, a mulțumit ministrului Chiril Gaburici pentru prezentarea oportunităților investiționale și a apreciat acțiunile întreprinse de Guvernul Republicii Moldova pentru a facilita atragerea investițiilor străine și a crea condiții bune pentru mediul de afaceri. De asemenea, Abdurrahman Kaan a subliniat că oamenii de afaceri din Turcia sunt interesați să investească în țara noastră și să dezvolte parteneriate comune cu oamenii de afaceri din Republica Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților