[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oportunitățile APIS pentru o călătorie mai sigură discutate cu angajații Poliției de Frontieră
2 Martie

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a fost gazda unei întrevederi de informare despre implementarea Sistemului de informații detaliate privind pasagerii (APIS), transmite CURENTUL.

La eveniment au participat conducerea IGPF, specialiștii în controlul trecerii frontierei de stat și IT,  și reprezentanții companiei franceze „Conztanz”.

În cadrul întrevederii, angajații Poliției de Frontieră au fost familiarizați cu soluția companiei, beneficiară al sistemului, în domeniul obținerii datelor APIS și aplicarea corectă al acestuia. Totodată, oaspeții s-au împărțit cu realizările pe domeniu vizat, discutând aspectele legate de condițiile de aplicare, tehnice, siguranța confirmată și cheltuielile aferente implicate de sistem.

Vizita s-a desfășurat într-o atmosferă constructivă și cu un interes deosebit din partea Poliției de Frontieră pentru a reuși pe viitor de a realiza cu succes și a beneficia de acest sistem de date detaliate privind pasagerii.

APIS este un sistem electronic de schimb de date stabilit de către autoritățile de frontieră din S.U.A., având o experiență de 12 ani care a luat amploare și pe continentul European. Acesta reglementează furnizarea unui număr limitat de elemente de date (informații de identificare din pașaport și informații de zbor) de la operatorii de transport aerian comercial și de la navele la sistemul informatic al statului de destinație.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților