[ X ]
[ X ]
[ X ]
Opinie: Referendumul anunțat ar trebui să aibă efect de disciplinare și obligare a oricui va fi în Parlament
12 Ianuarie

În caz de blocaj și sabotaj a agendei proeuropene, rezultatul referendumului anunțat ar trebui să aibă efect de disciplinare și obligare a oricui va fi în Parlament să voteze cele necesare pentru integrarea în Uniunea Europeană… chiar și în cazul în care PAS ajunge în opoziție după 2025. Declarația a fost făcută de fostul lider liberal Dorin Chirtoacă, informează CURENTUL. 

Politicianul a afirmat în context că Maia Sandu riscă cu propria persoană și cu cariera sa politică pentru a obține un respiro și o cvasi-asigurare de 5-6 ani, pe drumul integrării europene, indiferent de problemele interne și restanțele guvernării pe partea de „vremuri bune” promise.

„Într-un fel ei vor totul: și toată puterea, și integrarea europeană, și obținerea monopolului asupra acestei idei până cel puțin în 2030 etc. Garanția integrării europene pe următorii 5 ani si monopolul politic asupra acestei idei – acestea sunt scopurile reale ale referendumului.

Trebuie însă luate în calcul toate variantele: succes, eșec, dar si situația bizară cand Maia Sandu ar castiga, iar referendumul nu ar trece. Cum va arăta asta? Vom respecta voința părții poporului ca nu știe ce vrea si nu ii pasa sau care ne trage înapoi spre imperiul rus?!”, a mai notat el pe Facebook.

Dorin Chirtoacă a remarcat că, oricare ar fi riscurile și rezultatele la final, ele vor trebui recunoscute și asumate.

Inapoi la arhiva noutaților