[ X ]
[ X ]
[ X ]
Opinie: „R.Moldova, care s-ar părea că se află în condiții de stabilitate, totuși a făcut un pas înapoi”
20 Ianuarie

Cunoscutul analist politic, Igor Volnițchi, consideră că anul 2016 a fost unul complicat pentru Guvern, din punct vedere politic, creîndu-se iluzia că a activat în condiții de stabilitate. Despre acesta el a declarat într-un interviu pentru portalul www.dw.com, informează CURENTUL.

Igor Volnițchi a spus că, anul trecut, Republica Moldova a făcut un pas înapoi în ceea ce ține de consolidarea instituțiilor democratice.

„La capitolul eșecuri, aş spune că această stabilitate, această dominare a vieții politice de o singură forță politică, a condus la o deteriorare a climatului democratic din R. Moldova. Astfel, țara, care s-ar părea că se află în condiții de stabilitate, totuși a făcut un pas înapoi, un regres, la capitolul consolidării instituțiilor democratice. Or, în condiții de pretinsă stabilitate, nu s-au reușit reforme adevărate în justiție sau scoaterea instituțiilor statului din captivitate”, a declarat analistul politic.

Potrivit expertului, nu s-a reușit să se distrugă acea imagine că statul R. Moldova este capturat. „Din contră, toate deciziile au fost luate centralizat și modul acesta doar a întărit aceste impresii. În pofida unor reușite ale Guvernului, care sunt cu adevărat de mirare, pot conchide că sunt șanse foarte mici ca acest Guvern să ajungă până la alegerile parlamentare din 2018”, a punctat analistul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților