[ X ]
[ X ]
[ X ]
Opinie: Dacă se va reuși alegerea președintelui fără anticipate, acel care va lua președinția, poate lua și eventualele parlamentare
27 Mai

Ambasadorul R. Moldova la ONU, Vlad Lupan, s-a referit la situația politică actuală din țară, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Vlad Lupan menționează că Igor Dodon se vrea din nou ales președinte al R. Moldova, iar cel ce va lua Președinția, poate să ia și eventualele parlamentare.

„Dodon vrea ce vrea el: să rămână la putere, iar pentru el pe moment puterea înseamnă o proiectare a unei imagini în rândul populației de salvator al națiunii sau de victimă. Noi nu trebuie să ne axăm pe o singură opțiune. Care va fi mai convenabil, asta e. Omul vrea să fie reales în funcția de președinte al Republicii Moldova, acesta, de fapt, este subiectul numărul 1 al anului 2020 – alegerea președintelui. Dacă se va reuși alegerea președintelui fără anticipate, acel care va lua președinția, probabil, datorită succesului pe care îl va înregistra în alegerile prezidențiale, poate de asemenea lua și eventualele parlamentare, după asta. Dacă nu se dorește, înseamnă că există alte interese: interesul de a-l scoate pe Plahotniuc sau interesul lui Plahotniuc de a-l scoate pe Dodon și a-i strica jocul lui Dodon acum nu contează cu cine. De exemplu, cu PAS și cu PPDA. Și interesul PPDA și al PAS să fie mai deștept – când doi se bat, al treilea câștigă. Și nu contează că se aliază ei cu „dracul” ca să-l distrugă pe celălalt „drac””, spune Vlad Lupan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților