[ X ]
[ X ]
[ X ]
Opinie: În problema gazelor nu contează pentru cetățeni declarațiile tari, dar gradul de protecție
29 Ianuarie

Fostul consilier municipal, Ilian Cașu, politolog, spune că opooziția încearcă să facă capital politic pe criza gazelor naturale, dar și când a fost la guvernarea Igor Dodon și PSRM, Republica Moldova oricum achita un preț mai mare la gaz decât Ungaria sau Austria, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Ilian Cașu a spus că pentru cetățeni contează gradul de protecție în această criză.

„..era în situația când Dodon mergea în fiecare lună, poate de două ori pe lună la Moscova, și nu a rezolvat problema contractului la gaze, pentru că este un contract care nu a fost semnat de actuala guvernare, ci este unul mai vechi, guvernările ulterioare sau actuala guvernare oricum vor fi forțate, obligate să rezolve problema contractului la gazele naturale cu Federația Rusă. Deci, problemele persistă și sunt doar speculații, cu atât mai mult dacă vin din zona politicienilor care au fost deja la guvernare și nu au rezolvat această problemă. În problema gazelor nu contează pentru cetățeni aceste declarații tari, spunea cineva, nu-i dau numele, că „eu aș fi luat telefonul mobil sau fix și sunam la Kremlin și rezolvam”, deci acestea sunt speculații politice. Pentru cetățeni foarte, foarte mult contează gradul de protecție, pentru că este o problemă la nivel internațional, mai multe țări se confruntă cu facturile mari la gaze, la energia electrică, de aceea contează foarte, foarte mult gradul de protecție acordat cetățenilor care au nevoie de către guvern, de către stat și lucrul acesta contează foarte mult. Dacă guvernul poate și mai mult, pentru că, uitați-vă, deci am vorbit despre faptul că actuala guvernare: unu – nu fură, lucrul acesta l-au declarat oficial în campania electorală și dacă nu se fură banul public, atunci, ipsum factum, din start avem mai multe resurse ca să fie alocate la vremuri grele cetățenilor care au nevoie”, spune Cașu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților