[ X ]
[ X ]
[ X ]
Opinie: Fiecare șofer trebuie, să zicem la 3 ani, să treacă un control psihologic
4 Octombrie

Fiecare șofer ar trebui la o perioadă să treacă un control psihologic, nu psihiatric, dar psihologic. De această părere este Ilie Bricicaru, directorul Observatorului de Siguranță a Infrastructurii Rutiere din cadrul UTM, transmite CURENTUL.

Ilie Bricicaru spune, pentru Radio Europa Liberă, că poliția nu are o istorie clară a fiecărui conducător auto, iar directiva UE spune clar că fiecare șofer trebuie supus unui control al comportamentului.

„În ziua de azi nu mai putem vorbi de o analiză pe factorul uman și atunci eu cred, nu sunt sigur, dar cred că poliția nu are o istorie clară a fiecărui conducător auto sau a fiecărui contravenient luat de la ziua când el obține permisul de conducere la Agenția de servicii publice care multe ori nu se prea implică în activitățile astea și atunci când trebuie să vedem care este comportamentul lui.

Mai mult ca atât, în Moldova a fost implementată directiva 126 din 2006 a Uniunii Europene cu privire la permisul de conducere. Cred că este implementată parțial și această directivă prevede un control riguros a comportamentului, fiecărui șofer. Fiecare șofer ar trebui la o perioadă de timp, să zicem de trei ani, să treacă un control psihologic, nu psihiatric, dar psihologic de comportament, ca să se vadă care este starea lui și cum reacționează el la ce se întâmplă în trafic, ceea ce la noi în Moldova nu se face. Astfel, avem persoane de acest gen care pot să-și permită orișice în trafic…”, a spus Ilie Bricicaru.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților