[ X ]
[ X ]
[ X ]
Opinie: Andrei Năstase poate capta votul de protest al opoziției proeuropene
10 Iulie

Andrei Năstase, pretendent la funcția de Președinte al țării, poate capta votul de protest al opoziției proeuropene și poate fi cel care „să nu lase votul de protest să se scurgă către Stoianoglo”. Această concluzie a fost făcută într-un comentariu publicat pe stiripesurse.ro, informează CURENTUL.

„La acest moment, Năstase nu are un partid politic, dar surse din Republica Moldova au confirmat faptul că acesta lucrează la un nou proiect politic. Întrebarea care se poate pune la acest moment este: mai poate Andrei Năstase să creeze un partid care să obțină procentele necesare accederii în Parlament? A fost simpatizat, a câștigat Primăria Chișinău, a ajutat-o pe Maia Sandu să îl alunge pe Plahotniuc și să își ducă partidul la putere. Are un cv politic destul de bun. Are însă nevoie de mai mult acum, pentru că trebuie să revină și să reia de la zero. Teoretic, poate capacita voturile din zona fostului PPDA și a celor care sunt nemulțumiți de PAS. Practic, are nevoie de vizibilitate, fonduri și o rețea electorală, care necesită timp pentru formare și organizare”, menționează autorul comentariului, Lucian Negrea.

Potrivit spuselor sale, el poate fi liderul opoziției proeuropene de la Chișinău pentru că are cea mai mare notorietate, are mai multă experiență politică, dar este și mai carismatic decât alți lideri politici.

„Însă, chiar dacă are câteva atuuri, Andrei Năstase nu are cel mai important lucru – un partid politic și are și un dușman extrem de puternic – timpul. Mai sunt mai puțin de 3 luni până la campania prezidențială și mai puțin de un an de zile până la campania pentru parlamentarele din 2025. Năstase poate capta votul de protest al opoziției proeuropene în turul unu al prezidențialelor și poate juca rolul pe care Usatîi l-a avut acum 4 ani. Să nu lase votul de protest să se scurgă către Stoianoglo”, se mai spune în comentariu.

Inapoi la arhiva noutaților