[ X ]
[ X ]
[ X ]
Opinia unui fost deputat: „Ar fi nevoie de cumularea fostelor componente ale Blocului electoral ACUM și cooptarea Partidului Schimbării
14 Mai

Fostul deputat liberal democrat, Iurie Țap, este de părere că în acest scrutin ar fi nevoie de cumularea fostelor componente ale Blocului electoral ACUM, dar și cooptarea Partidului Schimbării, transmite CURENTUL.

Fostul deputat crede că miza PAS-ului de a câștiga alegerile de sine-stătător este riscantă și lipsităp de argumente plauzibile, mai ales când eșchierul de centru-dreapta este fragmentat.

„De altfel, este și un mesaj mai puțin mobilizator pentru alegătorii care-și doresc schimbarea. În altă ordine de idei, chiar în condițiile unei victorii, PAS-ul va fi în dificultate, or, crearea unui guvern doar cu propriile forțe ar fi o aventură de neiertat. Cel puțin, așa arată experiența activității parlamentare și guvernamentale a acestui partid.

Totodată, asumarea schimbărilor profunde presupune formarea unei largi platforme de susținere a acestora la nivelul societății, dar și în mediul politic. În condițiile unei opoziții politice consolidate și dornice de revansă, PAS-ul va avea nevoie de aliați pentru promovarea reformelor, care, de altfel, durează în timp, iar alegătorii, chiar și susținătorii mai greu înțeleg acest lucru”, menționează Iurie Țap.

Fostul deputat afirmă că PAS-ul trebuie să acționeze calculat, să demonstreze maturitae politică prin crearea masei critice în vederea asigurării ireversabilității drumului deschis de providență în iunie 2019.

„La modul parctic, ACUM ar fi vorba despre cumularea eforturilor fostelor componente ale blocului electoral ACUM, agreate și de susținătorii acestora, dar și cooptarea Partidului Schimbării, care vine tot de aici, și care va avea un cuvânt de spus în promovarea schimbărilor necesare. O atare entitate ar fi un puternic mesaj de coeziune pentru societate în vederea câștigării alegerilor, dar și o garanție a promovării dezideratului schimbărilor.

Evident, este un scenariu foarte greu de realizat din prespectiva politicului moldovenesc. Doar că, schimbările profunde pot fi realizate de o nouă elită politică, nouă ca moralitate, nouă ca viziune, dar și nouă ca atitudine.

Vreau să sper, că actorii vizați vor demonstra prin fapte calitatea lor de nouă elită politică și vor pune bazele relansării societății noastre care este în așteptare de aproape 30 de ani”, mai spune fostul parlamentar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților