[ X ]
[ X ]
[ X ]
Operatorii privați de transport riscă rezilierea contractelor dacă nu vor ieși la linie
24 Februarie

Primăria municipiului Chișinău informează că operatorii privați de transport, care activează pe rutele municipale riscă rezilierea contractelor de prestări servici, dacă vor refuza în continuare să iasă la linie. Subiectul a fost discutat luni, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite CURENTUL.

Primarul general, a informat că vineri a fost creată o celulă de criză pe subiectul asigurării locuitorilor municipiului cu transport, în contextul grevei operatorilor de microbuze și a spus că autoritățile sunt deschise pentru un dialog cu aceștia. Ion Ceban a precizat că astăzi a fost suplinit numărul de unități pe rutele de autobuz și troleibuz, care au itinerar parțial comun cu liniile operatorilor de microbuz, care au protestat. Totodată, primarul a ținut să mulțumească transportatorilor, a căror mașini au ieșit luni dimineață pe rute și a dat asigurări că municipalitatea va face față problemei, chiar dacă, pe alocuri, acest lucru va fi dificil.

„Noi nu cedăm unor grupuri de interese care ar putea să influențeze cumva situația în domeniul transportului municipal de pasageri. Declar că nu vor fi majorări de preț pentru călătoria cu microbuzul fără o îmbunătățire a calității serviciilor prestate”, a reiterat primarul general.

În context, edilul a specificat despre acțiunile curente ale autorităților referitor la îmbunătățirea serviciului de transport public, precum: negocierea pentru achiziționarea unui lot de 100 de autobuze, trecerea la biletul unic de călătorie, benzi dedicate pentru transportul public etc.

Primarul general a solicitat responsabililor: viceprimarii, Victor Chironda, și Ilie Ceban, precum și Direcției asistență juridică, să prezinte propuneri concrete privind rezilierea contractelor cu operatorii privați de transport de pe rutele municipale care refuză să iasă la linie, dar și să se conformeze rigorilor înaintate de către APL Chișinău privind calitatea serviciului prestat.

În dimineața zilei de luni, operatorii privați de pe 19 linii de transport au ieșit la muncă, iar alte 24 de rute nu au activat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților