[ X ]
[ X ]
[ X ]
Operațiunea „Girofar” pe străzile din Capitală desfășurată de salvatori și pompieri
17 Decembrie

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în comun cu Inspectoratul Naţional de Patrulare, a efectuat Operaţiunea „Girofar”, transmite CURENTUL.

O autospecială de intervenţie a salvatorilor şi pompierilor, însoţită de cinci echipaje ale poliţiei, au mers cu girofarul conectat pe străzile capitalei verificând responsabilitatea conducătorilor auto.

În trafic şoferii urmau să cedeze trecerea echipajelor speciale şi să acorde prioritate autospecialei cu sistemul de semnalizare pornit. Operaţiunea a fost efectuată pe artere importante din capitală, iar echipajele au mers pe străzile Calea Orheiului, Petricani, Maihai Viteazul, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, Vasile Alecsandri, Ciuflea, bulevardul Dacia până la Aeroport.

Conducătorii auto care nu s-au conformat Regulamentului Circulaţiei Rutiere au fost stopați, iar agenţii de circulaţie le-au întocmit procese verbale conform Codului Contravenţional al Republicii Moldova.

Operaţiunea „Girofar” are menirea de a responsabiliza participanții la trafic în scopul acordării priorităţii echipajelor de intervenţie cu sistemele de semnalizarea pornite, care efectuează operaţiuni de salvare contra cronometru.

Cristina Parfeni

80350072_10157757275778764_9189320256231833600_o

Inapoi la arhiva noutaților