[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Operațiunea Curtea” la Orhei continuă și pe timp de iarnă: încă cinci curți modernizate „din talpă”
18 Februarie

Aproximativ 40 de curți ale blocurilor multietajate din municipiul Orhei au fost modernizate și reparate „de la zero” în cadrul proiectului „Operațiunea Curtea”, lansat de administrația localității în primăvara anului trecut, transmite CURENTUL cu referire la orhei.md.

Chiar dacă este iarnă, primăria profită de orice timp bun de afară pentru a efectua lucrările de amenajare. Astfel, cinci curți au fost finisate chiar săptămâna trecută, iar programul de renovare continuă.

Cele cinci curți modernizate în cadrul proiectului primăriei Orhei au trotuare proaspăt asfaltate, locuri de parcare, locuri amenajate special pentru uscarea rufelor. De asemenea, pentru cei mai mici locatari au fost amenajate terenuri moderne de joacă.

Primăria municipiului dă asigurări că toate curțile din Orhei vor fi modernizate și amenajate. „Noi vom continua astfel încât toate curţile din Orhei să arate la fel şi cum arată celelalte curţi care au fost reparate anterior. Lucrările nu se opresc aici, noi mergem mai departe, proiectele continuă, toate proiectele începute vor fi finalizate cu succes”, a dat asigurări viceprimarul de Orhei, Diana Memeț.

„Operațiunea Curtea”, lansată la iniţiativa primăriei oraşului Orhei, este parte a unui program mai amplu, elaborat de administrația orașului, care are drept scop modernizarea infrastructurii localității. În cadrul proiectului de modernizare a spaţiilor din preajma blocurilor de locuit, administraţia locală își propune să renoveze peste 60 de curţi din oraș. Aproximativ 2/3 din lucrări au fost deja realizate în mai puțin de un an.

În paralel cu „Operațiunea Curtea”, echipa primarului de Orhei implementează cu succes programe și proiecte precum reparații capitale ale drumurilor și trotuarelor, reamenajarea și crearea de noi zone de parc și de agrement, iluminarea completă a străzilor orașului și a curților pe timp de noapte, îmbunătățirea siguranței trecerilor pietonale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților