[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Operațiunea Curtea”, în plină desfășurare: la Orhei continuă reconstrucția curților
9 Octombrie

Administrația municipiului Orhei, în frunte cu primarul Ilan Șor, continuă să transforme orașul într-un model de dezvoltare locală nu doar pentru Republica Moldova, dar pentru întreaga regiune, transmite CURENTUL cu referire la orhei.md.

După ce au fost reabilitate străzile, a fost instalat iluminatul stradal, acum și curțile blocurilor sunt de nerecunoscut. Autorităţile locale au inaugurat încă o curte modernă, unde s-a turnat asfalt, a fost amenajat un teren de joacă şi au fost reînnoite băncile.

Și de această dată, lucrările au fost realizate la cel mai înalt nivel și cu materiale de calitate. Iar primarul Ilan Șor le-a spus locuitorilor că anume ei sunt cei care-l motivează să modernizeze orașul.

„Eu am crescut într-o curte asemănătoare și știu că ograda reprezintă o parte importantă a vieții cotidiene. Este vorba despre prieteni, discuții, prima dragoste, prima prietenie, prima relație. Vreau ca locuitorii acestor blocuri, atunci când ies în curte să simtă atmosfera plăcută, copiii să poată alerga în voie, iar părinților lor să nu le fie frică să-i lase afară. Noi încercăm să creăm această atmosferă în orașul nostru”, a spus Ilan Șor.

Viceprimarul municipiului, Diana Memeț a declarat că, după renovare, locuitorii orașului se pot bucura de tot confortul pe care îl poate oferi o curte de bloc modernă. „A fost renovat practic tot, de la asfalt până la terenurile de joacă și instalațiile de uscat rufe sau pentru bătut covoarele. Este totul prevăzut. Unde a fost nevoie băncile au fost renovate, au fost amenajate coșuri de gunoi. Totul pentru un trai modern, comod și confortabil”.

Oamenii le-au mulțumit autorităților pentru grija pe care o poartă pentru fiecare locuitor al orașului și pentru atenția pe care o acordă fiecărui detaliu, astfel încât Orheiul capătă o nouă viață.

„Frumos. Față de cum a fost e bine. Este și drum și amenajat pentru copii au unde se juca. Și nu doar aici, dar și un pic mai încolo. Foarte frumos”.

„Curtea blocului este amenajată bine, copii o să aibă unde să vină să stea. Părinții o să-i poată supraveghea mai îndeaproape”.

Fericiți sunt și copiii care au acum un loc unde se pot juca în siguranţă.

„E foarte bine. Îmi place. Când am fost vara asta nu era chiar condiții foarte frumoase, dar acum s-a schimbat”.

„Este foarte drăguț. S-a adus scrânciob. Acum este totul mai nou”.

Reabilitarea curților blocurilor multietajate din Orhei face parte din programul întitulat „Operațiunea curtea”, lansat de primarul de Orhei la sfârșitul primăverii. Până la venirea iernii, Primăria orașului Orhei intenționează să reabiliteze mai mult de 60 de curţi.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților