[ X ]
[ X ]
[ X ]
Omul politic Andrei Năstase vorbește despre copilăria sa: Zilnic făcea acest lucru!
1 Iunie

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase a avut o copilărie memorabilă, plină de amintiri frumoase. Despre aceasta ne-a povestit în cadrul proiectului CURENTUL „Amintiri din copilărie” dedicate Zilei Internaționale a Copiilor. De asemenea, politicianul ne-a relatat și care a fost cea mai memorabilă amintire din copilărie a sa.

„Ar fi mai multe memorabile. Dar poate ceea ce m-a marcat enorm era felul în care cu drag mă trezea Mama și ritualul zilnic al rugăciunii, stând în genunchi între Ea și Icoana din casa părintească. Fiecare om se raportează la propria copilărie. Fiecare om, într-o măsură mai mare s-au mai mică este marcat pentru toată viața de anii de copilărie, de școală, de adolescență. În definitiv, omul ajuns la maturitate tot un copil rămâne. Pentru că nu te poți îndepărta de Mama, de Tata, chiar dacă, în cazul meu, a fost luat la ceruri când aveam împliniți doar 2 ani și abia de-i întrezăresc chipul peste negura timpurilor. Nu te poți îndepărta de Casa Părintească, de copilașii vecinilor cu care am străbătut ulițele Mândreștilor sau câmpiile, codrii și podgoriile ce ne străjuiau universul dulcilor ștrengării…”.

Cât despre copilăria copiilor săi, Andrei Năstase ne-a relatat că cel mai mare regret este că se află departe de ei, și nu au timp suficient pentru a petrece împreună.

„Copilăria mea a avut în general două repere, două extreme, ca să zic așa și s-a perindat între dramatism și fericirea tipică oricărui copil care parcurge acest irepetabil tărâm al vieții. Copiii mei, ca și copiii multor familii, traversează aceleași magice distanțe, doar că mai puțin în sânul naturii și mai mult în această lume virtuală a comunicării de pe rețelele de socializare. Regretul meu, și al lor, este că se află departe de tatăl lor, că ne vedem mult, mult mai rar decât ne-am dori, că nu putem valorifica – așa cum s-ar cuveni – comorile acestui plai pogorât parcă din zările albastre ale paradisului, nevoiți să fie temporar fărâmă a frumoasei noastre Diaspore, aflați departe de – Acasă”, spune politicianul.

Întrebat  ce ar trebui de făcut pentru ca viitoarele generații să aibă parte de o copilărie frumoasă, într-o țară bine dezvoltată, liderul Platformei Demnitate și Adevăr ne-a răspuns:

„Ceea ce întrebați constituie de fapt esența eforturilor noastre depuse în ultimii ani. Oamenii cu care mă întâlnesc zilnic fie în stradă, fie la acțiunile noastre de protest îmi spun un lucru de reținut – noi ne-am trăit traiul, vrem ca urmașii noștri să-și găsească un rost și un viitor la noi Acasă, alături de familiile lor.

Așa este – în numele lor suntem gata să ne sacrificăm pentru a schimba fundamental destinele celor care ne vor urma. Pentru asta ne propunem să alimentăm această țară cu adevăr și cu valorile perene ale civilizației, să eradicăm flagelul marii și micii corupții, să renaștem speranța oamenilor și să oferim puterea politică unor oameni cu sufletul curat, cu demnitate și minte lucidă. Știu că suntem în stare. În numele copilăriei noastre și a lor!”.

Republicat din 30 mai 2017

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților