[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oleg Serebrian, despre procesul de negocieri cu Tiraspolul: „Avem un optimism moderat, că lucrurile se vor redresa în viitorul apropiat”
31 Mai

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a participat la dezbaterea publică „Progresul Republicii Moldova pe calea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”.

Interlocutorii au discutat subiecte precum procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, implementarea reformelor, starea cooperării în materie de securitate cu țările UE, parteneriate și expertize în procesul de integrare europeană, dar și de reintegrare a țării.

În discursul său, vicepremierul a reiterat importanța parteneriatelor externe în vederea creșterii capacității țării noastre de a rezista provocărilor cu care se confruntă. El a menționat că UE este, alături de Ucraina, România și SUA, un partener-cheie în procesul de reintegrare al țării. Referindu-se la procesul de negocieri cu Tiraspolul, Oleg Serebrian a recunoscut că acesta stagnează, dar că  „avem un optimism moderat, că lucrurile se vor redresa în viitorul apropiat”.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului Eastern Partnership Plus, finanțat de Ministerul German de Externe și organizat de think tank-ul german Zentrum Liberale Moderne în cooperare cu Asociația pentru Politică Externă și centrul analitic Expert-Grup din Republica Moldova.

Inapoi la arhiva noutaților