[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oleg Burlacu: Vom scoate managerii de sub presiunile politice și îi vom determina să-și folosească toată energia pentru a servi Chișinăul, nu partidele politice
18 Septembrie

Oleg Burlacu, candidatul desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, a fost întrebat: „Spuneți-ne 5 sau 10 lucruri noi pe care dvs. le veți aduce în Primăria Chișinău și cum acestea vor influența viața locuitorilor municipiului Chișinău?!”, informează CURENTUL. 

„Dacă voi răspunde scurt – „eficiență”, „performanță”, „inovație” – nu va fi foarte clar. Dar astea sunt unele dintre rezultatele pe care le voi aduce. Lucrurile cu adevărat noi vor fi pe dimensiunea organizării oamenilor și a proceselor. Mai întâi vom implica plenar consiliul municipal în procesul de prioritizare și planificare, precum și în procesul de monitorizare a progresului în realizare deciziilor și planurilor. Vom depolitiza primăria. Managementul subdiviziunilor primăriei și al instituțiilor subordonate primăriei trebuie să fie eficient, și asta înseamnă apolitic”, a declarat el.

Oleg Burlacu a spus că va elabora și indicatori de performanță măsurabili pentru toate pozițiile manageriale și îi vom coordona public cu consiliul municipal.

„Vom constitui o comisie specializată, care va avea misiunea să evalueze semestrial și anual perfomanța managerilor subdiviziunilor și a instituțiilor subordonate primăriei. Evaluarea se va realiza după indicatori tehnici măsurabili, și nu vom admite evaluări politice. Astfel, vom scoate managerii de sub presiunile politice și vom determina să-și folosească toată energia și talentele pentru a servi chișinăuienii și Chișinăul, nu partidele politice”, a menționat pretendentul la șefia capitalei.

Oleg Burlacu a subliniat: „Eficiența, performanța, inovația, dezvoltarea, modernizarea le determină oamenii – talentele și energia lor. Iar interesele politice deseori sunt frâna dezvoltării sau chiar determină degradarea”.

Inapoi la arhiva noutaților