[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oleg Burlacu: De ce am acceptat propunerea PLDM de a candida la Primăria municipiului Chişinău
12 Septembrie

Oleg Burlacu, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), într-o postare pe Facebook, a spus de ce a acceptat propunerea PLDM de a candida la Primăria municipiului Chişinău, informează CURENTUL. 

El a spus că este adeptul gândurilor și formulărilor clare, or, „avem prea mult zgomot informațional, generat în mare parte de oameni care pretind că știu totul și îi pot judeca pe toți, însă în realitate nu au prea făcut nimic în afară de vorbă goală”.

„Am acceptat propunerea dlui Vlad Filat să fiu candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova pentru mandatul de Primar general al Chișinăului.

Am acceptat pentru că în discuțiile noastre am constatat că, împreună cu dl Președinte Filat, împărtășim valori și principii comune.

Ambii credem că cele mai mari probleme confruntate de Republica Moldova sunt plecarea oamenilor și scăderea dramatică a natalității.

Ambii credem că toate planurile, proiectele și deciziile autorităților moldovene trebuie să fie concentrate pe tratarea acestor probleme existențiale.

Ambii credem că autoritățile publice locale sunt fundamentul infrastructurii administrației publice și experiența și opinia primarilor trebuie luate în calcul în cadrul procesului decizional al guvernării.

Ambii credem că Chișinăul este locomotiva economică și intelectuală a Moldovei și trebuie să contribuie decisiv la schimbarea dispoziției sociale de la pesimism spre optimism.

Ambii credem că Republica Moldova e parte a Uniunii Europene și e nevoie de a construi un model democratic autentic de guvernare, în schimbul celui prezent prea autocratic și centralizat.

Ambii credem că dialogul, convingerea și compromisul sunt unicele instrumente potrivite în procesul politic democratic. Nicidecum atacurile, amenințările și presiunile.

Ambii credem că progresul se întâmplă atunci când mai mulți oameni se implică și acționează, și mai puțini așteaptă.

Ambii credem că guvernarea trebuie să rezolve probleme nu să inventeze vinovați.

Ambii credem că e nevoie cât mai activ de antrenat moldovenii plecați în procesul de renaștere socială și resuscitare economică a Republicii Moldova.

Aceste valori și principii vor sta la baza activității noastre.

Împreună vom determina schimbarea dorită, vom aduce Performanța și Inovația în toate procesele sociale și economice în Chișinău și nu numai.

Mulțumesc dlui Președinte Filat și PLDM pentru încredere!”, a notat Oleg Burlacu.

Inapoi la arhiva noutaților