[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ofițerii SPIA al MAI informați despre noile prevederi al Statutului disciplinar al funcționarului public
17 August

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI au desfășurat o ședință informativă pentru 40 de angajați ai Inspectoratului General al Poliției, transmite CURENTUL.

Scopul instruirii a fost de a aduce la cunoștința participanților noile prevederi ale Statutului disciplinar al funcționarului public cu statut special din cadrul MAI, mecanismul și metodele de fortificare a disciplinei de serviciu, dar și familiarizarea cu principiile, obiectivele și temeiurile care stau la baza inițierii măsurilor de monitorizare a stilului de viață al angajaților MAI.

Totodată, în cadrul întrunirii, de către reprezentanții Secției Prevenire a SPIA a fost pus accentul pe subiectele ce vizează procedura de inițiere, desfășurare și rezultatele anchetelor de serviciu, denunțarea angajaților care comit abateri de la legislație, precum și pe importanța cultivării unui comportament onest și leal în rândul funcționarilor din cadrul MAI.

Pe lângă partea didactică și suportul teoretic, ședința a cuprins și sesiuni întrebări/răspunsuri în cadrul cărora angajații IGP au adresat întrebări și și-au exprimat opiniile cu privire la temele abordate.

Menționăm că SPIA pune un accent deosebit pe segmentul prevenirii abaterilor disciplinare și a acțiunilor de corupție și cele conexe corupției în scopul ridicării nivelului de siguranță și încredere a societății în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților