[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oficiul Medicilor de Familie din Tătărești și unele încăperi din Spitalul raional Edineț – reabilitate
15 Octombrie

Alte două vizite de monitorizare a proiectelor investiţionale iniţiate în anii 2018 – 2019 şi finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale au fost efectuate recent de reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină în raioanele Străşeni şi Edineț, transmite CURENTUL.

Astfel, la Oficiul Medicilor de Familie Tătăreşti a fost verificată realizarea contractului de finanţare a proiectului privind schimbarea uşilor şi ferestrelor edificiului. CNAM a alocat în acest scop peste 150 de mii de lei, iar alte 17 mii au fost oferite de Centrul de Sănătate Străşeni, în a cărui subordine se află OMF Tătăreşti. Clădirea a fost construită şi dată în exploatare în anul 1987, iar până în 2019 nu au fost efectuate reparaţii capitale.

În urma evaluării, reprezentanţii CNAM au constatat că lucrările efectuate corespund proceselor-verbale de recepţie finală prezentate de beneficiar, iar abateri în realizarea acestuia nu au fost identificate. Implementarea proiectului a contribuit la crearea unor condiţii mai bune pentru pacienţi şi personalul medical, precum şi la micşorarea cheltuielilor de încălzire a edificiului.

Potrivit conducerii instituţiei, în sezonul de încălzire 2019-2020, consumul de gaz natural s-a redus cu 27% comparativ cu sezonul precedent, fiind înregistrate economii de patru mii de lei.

Un alt proiect monitorizat de CNAM şi finanţat în anul 2018 se referă la reparaţia unor încăperi ale Spitalului raional Edineţ pentru deschiderea Secţiei reabilitare medicală şi medicină fizică. Volumul mijloacelor financiare alocate de CNAM din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale a fost de 642 de mii de lei.

Prezenţi la faţa locului, reprezentanţii companiei au stabilit că obiectivul general al proiectului a fost atins, şi anume deschiderea secţiei de reabilitare medicală şi medicină fizică, crearea unui mediu confortabil pentru pacienţi, a condiţiilor favorabile de muncă pentru personalul medical.

De la deschidere şi până la începutul pandemiei, în secţia respectivă au fost trataţi 638 de pacienţi, iar în prezent încăperile secţiei au fost reprofilate pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

OMF-Tataresti-1 SR-Edineţ-1

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților