[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oficial! În 2010-2017, 8 moldoveni și-au schimbat sexul. Câte femei au devenit bărbați
31 Martie

La 31 Martie este marcată Ziua internațională a vizibilității persoanelor transgender – denumire atribuită persoanelor care se identifică cu un alt gen decât cel atribuit la naștere. În Republica Moldova, unele dintre persoanele transexuale pledează pentru corecția de gen în acte. Potrivit centrului de informații „GENDERDOC-M”, din anul 2010 până în prezent, opt moldoveni au reușit să-și schimbe sexul în actele de identitate, dintre care trei bărbați și cinci femei, informează CURENTUL.

Reprezentanta „GENDERDOC-M”, Angele Frolov, spune că în anul 2017, doar o singură persoană transgender și-a făcut corecție de sex. Încă una se află în proces.

Potrivit specialistei, procedura este una foarte complexă: „Există o comisie medicală care se ocupă de stabilirea diagnozei psihiatrice și de prescrierea unui tratament hormonal pentru persoanele transexuale. Acest tratament preschimbă corpul individului. Prin urmare, pesoana care are de exemplu, corp de bărbat, arată perfect ca o femeie”, spune Angela Frolov.

Procedura de corecție a actelor este necesară pentru unii transexuali care au acceptat tratamentul hormonal, ajutându-i să se integreze mai ușor în societate, fără ca cineva să afle că s-au născut într-un alt corp.

Dima Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților