[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oficial european: Stabilitatea politică e cea mai importantă pentru ca RM să meargă înainte
26 Septembrie

Republica Moldova și Uniunea Europeană au semnat un nou acord. Este vorba de programul-suport pentru reforma administrației publice în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Acordul a fost semnat astăzi de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă.

Pavel Filip a mulțumit oficialului european pentru prezență și pentru susținerea acordată de UE pentru RM.

„Vizita dumneavoastră este o recunoaștere a eforturilor de a repune RM pe făgașul normalității și implementarea agendei de reforme. Totodată, vine să semnaleze angajamentul UE în procesul de implementare a reformelor”, a declarat Filip.

Premierul RM a spus că a discutat cu Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere despre „traiectoria noastră de mai departe, agenda de reforme și procesul de integrare europeană”.

„Autoritățile de la Chișinău vor depune toate eforturile pentru a apropia RM de UE și a adopta valorile europene”, a comunicat Pavel Filip.

La rîndul său, Johannes Hahn a reiterat poziția UE, precizînd că este importantă continuarea implementării reformelor într-un mod transparent, dar și bunăstarea cetățenilor RM.

„Sunt bucuros să fiu din nou în Chișinău, precedenta mea vizită a fost în noiembrie 2014. A trecut ceva timp, dar nu a fost din vina mea, ci e vorba de situația politică din țară. Am așteptat să fie stabilitate, aceasta fiind cea mai importantă și relevantă ca țara să meargă înainte în implementarea agendei de reforme”, a declarat El.

Oficialul european a dat asigurări că UE este angajată ferm în a susține RM în toate măsurile ce vor fi luate în viitorul apropiat. Potrivit lui, este foarte important ca în RM să existe stabilitate politică și financiară.

În contextul alegerilor prezidențiale, Hahn a îndemnat cetățenii să participe la vot, pentru dacă nu vor face uz de dreptul lor, atunci alții vor alege în locul lor.

„Folosiți această oportunitate, e ceea ce RM nu a avut în trecut și fiecare vot contează”, a spus Comisarul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților