[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oficial european: Reuniunea Parteneriatului Estic reprezintă un imbold de a implementa și a dezvolta noi oportunități
10 Iulie

Cel de-a IX-lea Dialog Ministerial Informal al Parteneriatului Estic a avut loc astăzi în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a accentuat importanța Dialogului pentru membrii Parteneriatului Estic.

„Republica Moldova găzduiește cea de-a 9 Reuniune a Parteneriatului Estic, prima ședință a fost lansată în anul 2012, organizată de către Uniunea Europeană. Împreună cu toți partenerii la discuție, vom organiza și reuniuni sectoriale. Anul acesta domeniul de bază îl reprezintă eficiența energetică. De asemenea, am discutat propuneri de ajustare a Parteneriatului Estic, discuțiile au relevat elementele cheie diferențierea și implementarea comună a părților în dezvoltarea acestuia. Cu această ocazie, vreau să exprim gratitudinea tuturor participanților la reuniune”, a menționat ministrul.

Comisarul european pentru politica de vecinătate Johannes Han a declarat că „conlucrarea productivă dintre toți partenerii estici este foarte importantă pentru fiecare stat în parte”.

„Mulțumim R. Moldova pentru găzduirea acestui eveniment. Ne bucurăm să avem discuții productive și ar trebui să ne axăm pe implementarea cu succes a tuturor obiectivelor trasate. Această Reuniune reprezintă un imbold de a implementa și a dezvolta noi oportunități. Ne propunem să colaborăm la fel de productiv și în continuare, ca să putem crea beneficiu cetățenilor noștri”, a menționat Comisarul.

Ministrul Afacerilor Externe pentru Integrare Europeană si Euro-Atlantică al Georgiei, Mikheil Janelidze, a accentuat că, colaborarea eficientă dintre fiecare stat membru din Parteneriatul Estic intensifică procesul de aderare la Uniunea Europeană și că vor colabora și în continuare.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților