[ X ]
[ X ]
[ X ]
Octavian Țîcu: „Electoratul lui Andrei Năstase nu are substanță ideologică, el cu ușurință va fi absorbit de Maia Sandu”
4 Noiembrie

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, afirmă că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, nu are nici un interes să dizolve Parlamentul, iar relația celor două formațiuni (Platforma DA și PAS) nu poate să se cimenteze, numai dacă nu se va face o absorbție a Platformei DA de către Maia Sandu, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Octavian Țîcu spune că liderului PAS, Maia Sandu, îi va fi greu să dizolve Parlamentul pentru că intră în ecuație mai multe aspecte.

„Andrei Năstase n-are interes să dizolve parlamentul, pentru că este conștient că, după ce a ratat alegerile, nu va intra în parlament. Gândiți-vă la raționamentul pragmatic al poziționării Platformei DA și la Andrei Năstase care nu va intra în viitorul parlament…”, spune Octavian Țîcu.

De asemenea, politicianul este convins că Maia Sandu și PAS nu vor putea de unii singuri nu vor putea rezolva cursul de integrare europeană al RM.

„De unii singuri, PAS trebuie să se preocupe să existe un partid unionist puternic și care să aibă capacitatea să intre în parlamentul R. Moldova. Noi vom face acest lucru, acest demers, către cetățenii R. Moldova și pentru toți, să înțeleagă că nu va putea să existe un viitor parlament proeuropean fără un partid unionist constituit, solid și masiv reprezentat. Asta trebuie să înțeleagă și cetățenii R. Moldova.

Noi avem o mare miză cu cei indeciși. S-a votat în proporție de 45 la sută, avem o marjă de aproape 50 de procente de oameni indeciși, pe care trebuie să-i convingem să iasă la vot. Și avem capacități de a-i convinge, așa cum cred eu că prin aceste alegeri am pus temelia PUN-ului și a mișcării unioniste. Urmează să construim această casă, să-i punem acoperiș, geamuri, ușă, să avem un partid consolidat și PAS să înțeleagă că noi nu suntem un concurent politic, noi suntem un aliat firesc, doar că oamenii noștri văd intrarea în UE altfel.

Este aceeași direcție de integrare europeană, doar că prin unirea cu România. Și, în anumite momente, aceste interese converg, ele trebuie înțelese și analizate, dar, din punctul meu de vedere, electoratul lui Andrei Năstase nu are o substanță ideologică, el, cu ușurință, în condițiile în care va fi această alianță de circumstanță cu Maia Sandu, va fi absorbit, în cele din urmă”, a spus Octavian Țîcu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților