[ X ]
[ X ]
[ X ]
Octavian Țîcu: „Am fost exclus din cursa prezidențială”
3 Octombrie

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu anunță că a fost eliminat de către Comisia Electorală Centrală (CEC) din cursa prezidențială, transmite CURENTUL.

Octavian Țîcu scrie pe o rețea de socializare că a fost exclus de către actuala guvernare.

„Ieri am fost profund şocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos. Frica lui Dodon şi a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele şi înțelegerile politice, necoruptă şi capabilă să-şi asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă”, sscrie Octavian Țîcu.

Totodată, el comunică faptul că din 20 mii semnături colectate de la cetățeni, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi.

„Din 20 000 de mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. Cinic şi fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării. Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături. Plahotniuc a invalidat votul a mii de chişinăuieni în 2018, iar Dodon a invalidat în 2020 prin CEC semnăturile a 20 000 de cetățeni şi a privat de la opțiunea de vot alte zeci sau poate sute de mii. Zilele acestui regim sunt numărate, fiți încrezători în asta! Voi reveni cu o declarație oficială imediat după anunțarea rezultatelor oficiale CEC”, mai scrie Octavian Țîcu.

De menționat că, deocamdată CEC nu a făcut niciun anunț în acest sens.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților