[ X ]
[ X ]
[ X ]
Octavian Țîcu a elaborat un proiect de hotărâre. Ce propune
11 Octombrie

Deputatul Octavian Țîcu, pretendent la fotoliul de Primar General al mun. Chișinău, a anunțat că a inițiat cu titlul inițiativă legislativă un proiect de hotărâre a Parlamentului cu privire la constituirea Comisiei de Anchetă pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de președintele Igor Dodon, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Octavian Țîcu a oferit detalii din nota informativă.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, din care ar rezulta că Președinte RM, Igor Dodon ar fi primit sume impunătoare de bani din Federația Rusă pentru a finanța activitatea unor partide politice și pentru a promova interesele rusești în RM, este necesară inițierea unei anchete pentru elucidarea unor circumstanțe de fapt și de drept în acest caz. Susținem că prin acțiunile sale, președintele a încălcat în mod grav prevederile constituționale, care stipulează că RM este un stat suveran, independent, unitar și indivizibil. Astfel, șeful statului a încălcat inclusiv jurământul pe care l-a dat în fața cetățenilor. Având în vedere că instituțiile de drept nu au desfășurat nici o acțiune de drept în vederea elucidării acestor fapte, considerăm necesară intervenția Parlamentului, întrucât acesta este organul reprezentativ suprem al poporului. În acest context, se impune crearea unei comisii de anchetă pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie”, a precizat Țîcu.

Potrivit lui, Comisia de anchetă urmează să citeze în calitate de martor orice persoană care dispune de informații relevante, fapte sau împrejurări de natură să servească la cercetarea cauzei.

„În vederea elucidării adevărului, Comisia va antrena experți pentru a efectua expertize, va audia persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de 30 de zile, raportul de investigarea acțiunilor. Mă adresez colegilor, să se alăture semnării acestei inițiative legislative”, a mai spus Țîcu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților