[ X ]
[ X ]
[ X ]
Octavian Calmîc: „ZEL ”Ungheni-Business” – o platformă de succes pentru investiții”
7 Iulie

Fără o industrie dezvoltată, care produce mărfuri competitive pe piețele internaționale, nu putem vorbi despre evoluții pozitive ale economie naționale, implementare a programelor sociale și de alt gen pentru cetățeni. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, la Zona Economică Liberă „Ungheni-Business”, care a marcat 15 ani de activitate, transmite CURENTUL.

În opinia vicepremierului Octavian Calmîc, la moment, ZEL „Ungheni-Business” este una din cele mai de perspectivă platforme de dezvoltare a industriei naționale în diferite domenii, începând cu automotivele și terminând cel al textilelor

Potrivit administratorului principal al  ZEL „Ungheni-Business”, Natalia Iepuraș, pe parcursul celor 15 ani de activitate, volumul investițiilor a atins cifra de 69,25 milioane USD, iar volumul vânzărilor nete în 2016 constituind circa 2,37 miliarde de lei, fiind înregistrată o creștere de circa 26% comparativ cu anul precedent.

Pentru următorii doi ani, administrația ZEL „Ungheni-Business” își propune drept obiective atragerea noilor investiții în volum de circa 16 milioane dolari, extinderea proiectelor investiționale existente, ce va permite deschiderea a 550 noi locuri de muncă, extinderea Zonei prin crearea unor subzone în alte raioane sau localități, construcția unor noi hale de producție cu o suprafață totală de circa 11200 m2, etc..

În cadrul evenimentului,  ZEL „Ungheni-Business” a semnat acorduri de colaborare cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, Camera de Comerț și Industrie Iași și Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova.

ZEL „Ungheni-Business” a fost creată în anul 2002 pentru o perioadă de 42 de ani în partea industrială a mun. Ungheni, fiind amplasată în 4 subzone cu suprafața totală de 42,34 ha (la moment 88% din teritoriu este deja valorificat).

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților