[ X ]
[ X ]
[ X ]
Octavian Calmîc: „Suntem un Guvern pro-business, care are drept obiectiv susținerea mediul de afaceri”
29 Aprilie

Suntem un Guvern pro-business, care are drept obiectiv susținerea mediul de afaceri, prin oferirea celor mai bune oportunități de dezvoltare și implementare a proiectelor investiționale sau de alt gen. Declarația a fost făcută la Ploiești, de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, la Forumul economic moldo-român, organizat în cadrul Expoziției „Fabricat în Moldova”, transmite CURENTUL.

În context, ministrul Economiei a vorbit oamenilor de afaceri din România și Republica Moldova despre măsurile întreprinse de autoritățile de la Chișinău, menționând că Guvernul a lansat mai multe programe naționale, care au drept scop crearea unui mediu favorabil activității mediului de afaceri, de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, atragere a investițiilor străine directe, etc..

Vicepremierul a mai specificat că având semnate acorduri de liber schimb și comerț cu UE, cu CSI, precum și alte state din lume, Executivul promovează politica celor 360 de grade, transformând Republica Moldova într-un pod de legătură și circulație a mărfurilor atât spre est și vest, cât și spre nord și sud. În context, ministrul Economiei a menționat că până în 2020 este planificată atragerea unor proiecte investiționale în valoare de circa 450 milioane de euro, în special prin intermediul zonelor economice libere și parcurilor industriale.

Prezentă la deschiderea Expoziției ”Fabricat în Moldova”, viceprim-ministrul, ministrul Mediului al României, Graţiela Gavrilescu, a declarat că evenimentele de la Ploiești demonstrează odată în plus despre relațiile foarte bune dintre două state, iar Guvernul României va susține în continuare dezvoltarea Republicii Moldova.

Dezvoltarea și aprofundarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și România au fost discutate de vicepremierii Calmîc și Gavrilescu în cadrul unei întrevederi bilaterale.

La Expoziția ”Fabricat în Moldova”, care se desfășoară la Ploiești în perioada 27 – 29 aprilie curent, participă peste 40 de companii din Republica Moldova, care-și desfășoară activitatea în domeniul industriei ușoare, agrobusiness, cereale, echipamente electronice, servicii medicale, etc..

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților