[ X ]
[ X ]
[ X ]
Octavian Calmîc: „Așteptăm ca până la sfârșitul anului întreaga pistă să fie dată în exploatare”
25 Iulie

În cadrul ceremoniei de inaugurare a primului segment al pistei noi de decolare/aterizare a Aeroportului Chișinău, care a avut loc ieri, ministrul Economiei Octavian Calmîc, a apreciat pozitiv calitatea şi volumul lucrărilor şi investiţiilor realizate la Aeroport, transmite CURENTUL.

Octavian Calmîc a menţionat în mod special faptul că „lucrările au fost evaluate la un nivel înalt de către toate instituţiile de profil internaţionale. Investiţiile efectuate la noua pistă constituie în jur de 20 milioane de euro. Lucrările continuă, aşteptăm ca până la sfârşitul anului întreaga pistă să fie dată în exploatare”.

Conform declaraţiilor acestuia, ministerul monitorizează permanent procesul de modernizare a aeroportului, în mod particular investiţiile realizate conform contractului de concesiune. Potrivit ministrului, la ziua de astăzi volumul total al acestor investiţii a depăşit 50 milioane de euro.

Aeroportul Chişinău a fost transmis de către stat în concesiune iar cu venirea investitorului privat, aeroportul trece printr-un proces continuu de reconstrucţie şi modernizare. S-a reînnoit complexul aerogării, teritoriul aferent acestuia, a fost construită de la zero o parcare auto multietajată. În prezent, se desfăşoară lucrările de construcţie a unei noi piste de decolare/aterizare modernă şi a unei platforme de staţionare a aeronavelor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților