[ X ]
[ X ]
[ X ]
O ucraineancă a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, ascunzându-se în rulotă
3 Octombrie

O tânără din Ucraina, în lipsa actelor valabile pentru călătorie, s-a ascuns în dulapul unei rulote și a încercat să traverseze ilegal frontiera de stat. Planul acesteia a fost deconspirat de echipa mixtă de control, formată din polițiștii de frontieră și vameșii din punctul de trecere Leușeni, transmite CURENTUL.

Astfel că în data de 1 octrombrie curent, în jurul orelor 19.40, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat o autocaravană de model Ford, înmatriculată în Italia, fiind legitimați atât șoferul, cât și pasagerul doi cetățeni italieni. Conform procedurilor legale și în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și vameșii au dispus efectuarea unor verficări riguroase a rulotei. Ca urmare, echipa mixtă de control a depistat ascunsă, în dulapul predestinat hainelor de schimb, o persoană de gen feminin. Femeia nu a putut prezenta niciun act în baza căruia s-ar putea face identificarea acesteia. Din declarațiile persoanei s-a aflat că este vorba despre o cetățeană a Ucrainei, în vârstă de 33 de ani. Totodată, tânăra a relatat că la mijlocul lunii septembrie curent a făcut cunoștință în orașul Odessa cu cei doi cetățeni italieni, pe care i-a convins să o ajute să ajungă în Italia, deși ultimii cunoșteau că nu deține niciun document ce i-ar permite o călătorie peste hotare.

Pe faptul celor constatate, cetățeni ai Italiei au fost amendați pentru încălcarea regulilor de transportare în țară a cetățenilor străini, fiind aplicată amendă în mărime de 60 u.c., iar cetățeanca Ucrainei a fost transmisă către Biroul Migrație și Azil al MAI.

Cristina Parfeni

ucrascunsă

Inapoi la arhiva noutaților