[ X ]
[ X ]
[ X ]
O susțin pe Maia Sandu la prezidențiale! Reprezentanți ai mediului academic au semnat o declarație
30 Octombrie

Mai mulți reprezentanți ai mediului academic au anunțat, astăzi, că o susțin pe Maia Sandu la șefia statului, informează CURENTUL.

„Constatând faptul că RM se află pe marginea unei prăpastii politice, pandemice, economice, morale, într-o gravă situație demografică din cauza emigrării fără precedent, într-o izolare internațională totală, stări în care a fost adusă de actualul președinte. Invocând susținere majoră a candidatei Maiei Sandu de înalți demnitari europeni și România, drept dovadă a deschiderii largi spre România și UE, de asemenea, de cunoscute personalități din republică. Trecând peste unele disensiuni anterioare rezultatelor prin tratarea diferită a unor evenimente și având în vedere opiniile comune ale mai multor colegi universitari, ne exprimăm susținerea fără rezerve pentru candidata PAS la funcția de Președinte, Maia Sandu, fiind convinși că va realiza scoaterea RM din izolare internațională și apropierea de România și UE. Va promova pe toate căile legale reforma justiției, lupta cu corupția și investigarea furtului miliardului. Va promova pe toate căile legale protecția socială a păturilor celor mai defavorizate. Va promova pe toate căile legale redresarea economiei, agriculturii, prin atragerea investițiilor străine”, au spus în cadrul unei conferințe de presă reprezentanții mediului academic.

Totodată, ei au lansat un apel către întreaga societate. „Susținem candidatura Maiei Sandu la postul de președinte al RM, cea mai bună plasată printre candidații pe dreapta, centru-dreapta, capabilă să scoată acest colț de țară pe făgașul normalității, al apropierii de România și integrării europene, să dezoligarhizeze toate structurile statului, proces început în scurta perioadă de activitate a Guvernului ei, să continue lupta cu corupția prin deconspirarea schemelor frauduloase și să organizeze în timp rezonabil alegeri parlamentare libere și corecte în Parlamentul care și-a pierdut legitimitatea. Programul Maiei Sandu este unul care decurge din aceste nevoi, din realitățile triste pe care le avem, necesitate de a fi mai aproape de frați, de a fi în rând cu Europa și cu toată lumea. Suntem într-un moment crucial al istoriei prezente, în care urmează să hotărâm soarta noastră, viitorul nostru”, au mai spus reprezentanții mediului academic.

Declarația fost semnată de 112 reprezentanți ai mediului academic.

Maria Chiper

Inapoi la arhiva noutaților