[ X ]
[ X ]
[ X ]
O serie de vizite și evenimente! Igor Dodon, despre agenda moldo-rusă pentru perioada următoare
9 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut publică, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, agenda cu partea rusă, pentru perioada imediat următoare, informează CURENTUL.

Igor Dodon a precizat că, pe 11 septembrie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, desfășoară o vizită de lucru în Federația Rusă.

„Dacă nu greșesc este prima vizită în ultimii trei ani a unui ministru de Externe al RM în FR. Posibil, se va discuta agenda vizitei Premierului în FR”, a precizat Dodon.

Potrivit lui, în perioada 16 – 18 septembrie curent, la Chișinău va avea loc festivalul «ТЭФИ-Содружество», sub patronajul Președintelui.

Șeful statului a mai spus că, în perioada 18 – 19 septembrie, la Chișinău va avea loc Comisia mixtă interguvernamentală. „Ultima ședință a avut loc în luna noiembrie 2016. Trei ani nu s-a convocat această ședință. Din partea rusă vor fi reprezentanți de la toate ministerele. Co-președinte din partea Rusiei este ministru Agriculturii, Dmitrii Patrușev”, a spus el.

Igor Dodon a mai anunțat că, în perioada 20-21 septembrie, va avea loc a doua ediție a forumului economic moldo–rus. „Așteptăm participarea la nivel înalt a dlui Kozak. Vor fi câțiva guvernatori din regiunile care au semnat cu RM acorduri bilaterale, dar și circa o mie de reprezentanți ai businessului. Interesul este destul de mare pentru a veni în RM și a veni și cu unele investiții”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților