[ X ]
[ X ]
[ X ]
O serie de concerte vor avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”
23 Februarie

Tradițional, la începutul primăverii, în Republica Moldova se desfășoară Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”. Cu această ocazie, OCI „Moldova-Concert” organizează o serie de concerte spectaculoase pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac”, informează CURENTUL.

Festivalul va avea loc în perioada 1-10 martie și va aduce în fața publicului mai multe colective artistice din țară.
Pe 4 martie, ora 18:00, la Palatul Național „Nicolae Sulac” se va desfășura concertul „Vă cântăm din nou cu drag”. Pe scenă vor evolua Ion Paladi, Lidia Bejenaru, Ioana Căpraru, Nicolae Ciubotaru, Tatiana Jacot, Lilia Roșca, Mihaela Tabură, Igor Cuciuc și Mariana Dobzeu.

Pe 6 martie, este timpul pentru „Cânt și joc din plai străbun” – eveniment susținut de Ansamblul de cântece și dansuri „Fluieraș”, dirijori – Edgar și Marcel Ștefăneț, coregraf – Iurie Bivol.
Potrivit organizatorilor, spectacolul muzical-coregrafic readuce în prim-plan cele mai importante valori ale neamului nostru.

„Melodiile de suflet și coregrafiile speciale vor crea o atmosferă de zile mari pentru iubitorii folclorului din țara noastră”, au menționat ei.

Invitații serii sunt Adriana Ochișanu, Nicolae Glib, Cornelia Ștefăneț și Iulian Corochi, iar printre soliștii-instrumentiști se numără Igor Podgoreanu, Valeriu Cașcaval, Ion Proca, Virgiliu Catârău, Vasile Procopciuc și Veaceslav Palcă.

Un alt eveniment, cu genericul „Orice femeie e frumoasă…” va fi organizat de OCI „Moldova-Concert”, pe 8 martie.

Biletele sunt disponibile la Casele Palatului Național, numărul de locuri fiind limitat. Evenimentele se vor desfășura cu respectarea normelor de protecție și prevenire a infecției de Covid-19, precum purtarea măștilor și distanțarea socială.

De menționat că, în acest an, Festival Internațional de Muzică „Mărțișor” se află la cea de-a 55-a ediție. Tradiția respectată de generații la rând datează din 1967, fiind organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Doina Buruiană 

Inapoi la arhiva noutaților