[ X ]
[ X ]
[ X ]
O pădure-simbol a fost plantată la Leușeni și Huși
17 Aprilie

Astăzi a fost dat startul creării „Pădurii Centenar”, acțiune care s-a desfășurat concomitent, atât în Republica Moldova, cât și în România, transmite CURENTUL.

Astfel, pe teritoriul ocolului silvic Bujor, întreprinderea silvică Hîncești-Silva (lângă punctul vamal Leușeni) pe o suprafață de 1,7 ha, a fost plantat plop și frasin. Iar, pe un teren amplasat între localitățile Crasna și Huși, comuna Crețești, Direcția silvică Vaslui, au fost plantați 1918 stejari. La acest eveniment au participat silvicultori din ambele state.

Directorul Agenției „Moldsilva”, Ion Haralampov, s-a referit la faptul că această acțiune simbolică este o responsabilitate pentru silvicultori, deoarece este o premieră și este necesar de respectat cu strictețe toate lucrările silvice, fiindcă pădurea respectivă va contribui și la menținerea echilibrului ecologic în zona de frontieră, având și funcția de protecție  a apelor râului Prut.

În mesajul de salut transmis colegilor din Republica Moldova, șeful serviciului de regenerare a pădurilor, Romsilva, Mihai Daia, a menționat că acest eveniment întărește relațiile tradiționale și profesionale și contribuie la dezvoltarea unui bogat schimb de experiență prin care beneficiar să fie pădurea și să demonstrăm că găsim soluții în contextul schimbărilor climatice.

Amintim că această acțiune se regăsește și în planul de activități pentru anul 2018 în Memorandumul de colaborare încheiat în luna martie, între Agenția „Moldsilva” și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților