[ X ]
[ X ]
[ X ]
O organizație unionistă, despre implicarea în Blocul „Unirea”: E o greșeală…
8 Aprilie

Mișcarea civică „Tinerii Moldovei”, care, anterior, a fost inclusă în Blocul „UNIREA”, astăzi, precizează că pasul acesta a fost „o greșeală a ex-președintelui organizației, Anatol Ursu”, informează CURENTUL.

Conducerea „Tinerii Moldovei” anunță unioniștii că poziția organizației în societate rămâne apolitică.

În același timp, mișcarea oferă detalii cum a ajuns să fie membru al Blocului „UNIREA”. „Din cauza unei greșeli ce a fost făcută de către Ex-președintele organizației, Anatol Ursu, care la moment nu are nicio putere de decizie în cadrul mișcării civice și care a hotărât de unul singur afilierea noastră în acest bloc. Acesta nu a întrebat niciun membru al conducerii părerea despre această coaliție, cu toate că Președintele “Tinerii Moldovei” – Igor Budeanu Vice-președintele – Otilia Dascal și cei trei coordonatori al nucleului intern au fost mereu deschiși pentru discuții și asumarea tuturor deciziilor”, se menționează în declarația mișcării.

În același timp, mișcarea civică declară cum vor continua lucrurile: „Noi susținem inițiativa unificării mai multor forțe unioniste într-un bloc, atâta timp cât împărtășesc aceeași apartenență (politică sau civică). Este o acțiune frumoasă care sperăm sa dea roade, însă calea noastră în mișcarea de reunificare este una civică. Ideea de bază este una – UNIREA, iar jocurile ce favorizează interesele proprii în detrimentul acestui ideal istoric vor fi taxate. Spor în toate și să readucem Basarabia acasă cât mai curând”.

Amintim că, recent, 3 partide politice împreună cu 3 organizații civice au constituit blocul „UNIREA”. Potrivit membrilor, acesta va coagula unioniștii din Republica Moldova într-o singură forță.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților